Netwerk

Zorgring is een gecertificeerde Zorg Service Provider (ZSP). Dit betekent dat het netwerk en de organisatie gecertificeerd zijn door Nictiz om digitale gegevens over patiƫnten op de juiste manier te transporteren tussen zorgverleners.

U kunt kiezen uit verbindingen op basis van DSL (zowel ADSL, VDSL als SDSL), met verschillende overboekingen en verschillende service levels. Zorgring plaatst ook draadloze routers die via UMTS ons netwerk kunnen bereiken. Dit is een goede back-up oplossing bij onverhoopte storingen in de landelijke DSL netwerken. Zorgring adviseert u graag.

Sinds begin 2009 beheert Zorgring de Glasring, waarop snelheden van 10 Gigabit per seconde mogelijk zijn. Naast de ziekenhuizen in Noord-Holland (Het Waterland Ziekenhuis, Het Zaans Medisch Centrum, Het Gemini ziekenhuis en het Medisch Centrum Alkmaar) sluiten steeds meer locaties hierop aan.

Het netwerk van Zorgring is gekoppeld aan andere zorgnetwerken, zodat zorgverleners via het Zorgring netwerk digitaal kunnen communiceren met zorgverleners achter andere netwerken (o.a. Zorgnet Friesland, Manza netwerk in en om Amsterdam, E-zorg, Rijnmondnet en E-health).