Stichting Zorgring

Home Functionaris Gegevensverwerking

Stichting Zorgring Noord-Holland Noord in Heiloo is verantwoordelijk voor het faciliteren en organiseren van beveiligde elektronische communicatie tussen zorgverleners, voornamelijk in Noord Holland Noord. Om onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen breiden wij regelmatig ons team uit. Voor een van onze relaties zijn wij op zoek naar een:

 

 

Functionaris Gegevensverwerking (FG) (16-32 uur per week)

 

Jij wil vanuit jouw adviserende rol meewerken aan de verdere digitalisering van de zorg in Regio Noord-Holland Noord. Zorgring levert hiervoor verschillende IT diensten aan verschillende type Zorgaanbieders. Door dit brede pakket diensten aan klanten van diverse zorginstellingen en 1e lijns praktijken bieden wij een gevarieerde werkplek.

 

In eerste instantie start jij bij een van onze relaties om ze te helpen de organisatie AVG bestendig te houden, daarna ga je bij Zorgring aan de slag. Je werkt samen met het team en diverse stakeholders in de regio om onze klanten en zorgorganisaties te helpen bij het (verder) ontwikkelen van veilige digitale gegevensuitwisseling volgens de AVG en relevante NEN normen. Hierbij adviseer jij bestuursleden en andere belanghebbenden.

 

Binnen Zorgring heb jij een adviserende en coördinerende rol om met het team een goede toekomstbestendig (AVG) beleid voor onze diensten op te zetten. Vanzelfsprekend werk jij dit uit in toepasbare begrijpelijke modellen om hiermee besluitvorming te bespoedigen. Jij onderhoudt als FG’er contacten met klanten en leveranciers. Vanuit Zorgring werk jij concreet met andere FG/privacy officers een beleid voor, een deel van onze, regio uit.

 

Vind jij dit een mooie uitdaging en ben jij enthousiast en initiatiefrijk? Lees dan vooral verder.

 

Wat ga je doen:

 • Je functioneert als herkenbaar en organisatie breed aanspreekpunt voor vragen m.b.t. privacy, bij cliënten, op de werkvloer en bij management, zowel digitaal als privacy bewustzijn in het algemeen.
 • Je onderhoudt in- en extern nauwe contacten m.b.t. informatiebeveiliging en (interne) digitale processen. In voorkomende gevallen zoek je de afstemming met je collega’s betreffende de privacy richtlijnen die voortvloeien uit wet- en regelgeving (o.a. WGBO)
 • Je onderhoudt (netwerk-) contacten met collega functionarissen van andere organisaties, zowel regionaal als landelijk. Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen en vertaalt deze naar toepasbare mogelijkheden voor de organisatie.
 • Vanuit je toezichthoudende rol, op verzoek of op eigen initiatief, adviseer en begeleid je het (mede) ontwikkelen, implementeren en onderhouden van het privacy- en informatiebeveiligingsbeleid, zowel in de domeinen als op organisatieniveau. Dit resulteert in richtlijnen, procedures, contracten en standaarden.
 • In samenspraak met de ISO voer je periodieke audits uit, zowel digitaal, als op de werkvloer.
 • Je ondersteunt binnen de domeinen het proces van het opstellen, accorderen en tekenen van verwerkersovereenkomsten en samenwerkingsovereenkomsten (tussen twee verantwoordelijken). Het uitvoeren van een DPIA (Data Protection Impact Assessment) kan hiervan deel uitmaken.
 • Op verzoek van de domein- of proceseigenaren geef je advies over de voorwaarden waaraan een (nieuw) proces, een nieuwe applicatie of dienst moet voldoen wat betreft de AVG.

 

In de functie Functionaris Gegevensbescherming ligt het accent op Toezicht houden op het privacybeleid;

 • Adviseren over het verbeteren van privacybeleid;
  Zorgdragen/scheppen van voorwaarden tot privacybescherming. Binnen de organisatie van onze relatie zijn domeineigenaren verantwoordelijk voor het ontwikkelen van beleid, waaronder ook het privacy- en informatiebeveiligingsbeleid. De FG, die wij zoeken, helpt hier op een plezierige wijze aan mee door gevraagd en ongevraagd advies te geven;
 • Anticiperen en afhandelen van het proces rondom datalekken. Hieruit vloeien leer- en verbetertrajecten uit voort;
 • Voorlichting en communicatie op gebied van privacybescherming en informatiebeveiliging om het bewustzijn rondom veiligheid te vergroten.

 

Functie eisen

 

Kennis en ervaring:

Als persoon ben je enthousiast, gedreven, stressbestendig, klantvriendelijk en op samenwerking gericht. Met overtuigingskracht kun jij mensen motiveren. Je beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden en bent in staat om jouw boodschap op alle niveaus in de organisatie op een enthousiaste wijze te presenteren zodat het informatiebeveiligingsbeleid in de genen van alle medewerkers gaat zitten. Je bent flexibel, maar als het moet ook vasthoudend en je bent in staat om wijzigingen op het gebied van informatiebeveiliging door te voeren.

Een HBO/WO werk- en denkniveau (Bedrijfskundige en juridische achtergrond), kennis van privacywetgeving (AVG), informatiebeveiliging (NEN 7510),affiniteit met zorgprocessen in VVT-instellingen, ondersteunende processen en brede kennis van ICT-processen.

 

Arbeidsvoorwaarden:

Het gaat om een dienstverband van 16-32 uur per week.

Het contract is in eerste instantie voor 1 jaar (2 maanden proeftijd), met bij gebleken geschiktheid uitzicht op een vast dienstverband.
Het salaris wordt in overleg bepaald en is mede afhankelijk van jouw kennis en ervaring. De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform.


Ben je enthousiast? Vind je dit een mooie uitdaging? Reageer dan snel.

 

Contact
Wil je meer informatie over Zorgring en/of de functie neem dan contact op met Rob Hoogervorst: tel. 072-5413070.
Solliciteren voor 1 oktober via mail naar hrm@zorgring.nl. Wij ontvangen graag een korte motivatie met jouw CV.

Kom jij ons team versterken?

Maak kennis met ons, ontdek wat wij je kunnen bieden en laat je informeren over jouw carriere bij Zorgring.
Gewoon een gesprek zonder verplichtingen en met een lekkere kop koffie of thee waar we kennismaken
met jou en samen ontdekken of er een klik is.

 

Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.