Multi Factor Authenticatie (MFA)

We zijn druk bezig met het vernieuwen van onze diensten! Op het gebied van IT Security valt er in de zorgsector nog veel te verbeteren: de hacking incidenten worden ook in de media breed uitgemeten. Je moet er niet aan denken dat patiëntgegevens om straat komen te liggen omdat de IT-veiligheid in onvoldoende mate wordt gehandhaafd.

MFA is een vorm van authenticatie waarbij je meerdere methoden combineert om toegang tot een computer, of tot bepaalde omgevingen waar gevoelige informatie is opgeslagen, te verkrijgen. Deze manier van authenticatie is bedoelt om uzelf en de gegevens van uw patiënten zodanig te beschermen dat u ook hiermee aan de NEN 7510 eisen kunt voldoet. Een vorm van MFA is bijvoorbeeld de DigiD applicatie/ of SMS-code van de overheid om toegang te krijgen tot alle relevante overheidswebsites.

Zorgring gaat de beveiliging van de omgevingen verder verbeteren in 2023: dit gaan we doen door middel van nieuwe individuele VPN-/ Forticlient-accounts te gaan gebruiken in combinatie met Microsoft-authenticator. Met deze verbetering zijn de gegevens van uw patiënten nog beter beschermd.

De komende tijd wordt u verder geïnformeerd over wat dit voor u betekent. Geen zorgen, onze servicedesk staat u bij indien u vragen heeft of problemen ervaart. Mocht u op dit moment al vragen hebben dan kunt u contact opnemen via: servicedesk@zorgring.nl, met als onderwerp: MFA Zorgring.

Handige en interessante informatie rondom het onderwerp MFA:
Multifactorauthenticatie – Wikipedia
Unieke Zorgverlener Identificatienummer – Wikipedia
De app Microsoft Authenticator gebruiken – Microsoft Ondersteuning

Waar ben je naar opzoek?

Waar ben je naar opzoek?