Stichting Zorgring

Home Nieuws De langste dag

De langste dag!

Vroeg licht en lange avonden; we zijn op weg naar de langste dag van het jaar. Een mooie periode van het jaar waarin de natuur op zijn mooist is. Genieten van het goede dat het leven ons te bieden heeft; buiten eten, wandelen over strand en een fijne bbq regelen. Ook de regio gaat genieten van mooie en fijne dingen. Zo hebben we volgende week een bestuurdersevenement georganiseerd. Tijdens dit evenement, waarvoor alle zorgbestuurders in de regio zijn uitgenodigd, gaan we het regionale programmaplan en de bijbehorende projecten bespreken. Dit na een proces van inventariseren en ophalen van zaken die we als regio belangrijk vinden. Ook hebben we een prachtige keynote geregeld!

In het kader van fijne en mooie dingen: Naast het bestuurdersevenement gaan een aantal projecten nu ook echt van start. Zo wordt de fax in de regio nu eindelijk uitgefaseerd (hoewel we haast nostalgische gevoelens kunnen krijgen bij het gebruik van een bijna 200 jaar oude techniek). Daarnaast zijn we ook aan het werk met alle instellingen om een gezamenlijke communicatie strategie op het gebruik van PGO’s te ontwikkelen. Eenduidige communicatie naar de burgers in de regio is toch een sterk signaal van samenwerking! Als laatste zijn we ook wel trots op ons nieuwe initiatief van kennisontbijten; hopelijk mogen we u ook begroeten op 29 juni?

Toch is het niet alles ‘mooi en fijn’ dat de klok slaat. Zo is allereerst de aanstaande Wegiz in de vertraging gekomen. De landelijke regie op gegevensuitwisseling in de zorg moet eerst worden bezien in het kader van de European Health Data Space. Daarnaast zijn ook alle (NTA7516) certificaten van Veilige Email oplossingen in de zorg teruggetrokken. Het gezamenlijk maken van keuzes op het gebied van Veilige Email komt hiermee ook in de vertraging. Ondanks de vertragingen en nieuwe uitdagingen die op het pad worden geworpen zijn we blij: projecten gaan van start en de wil om samen te werken is absoluut aanwezig. We kunnen dus even terecht genieten van buiten eten, wandelen over strand en een fijne bbq.

Ik wens u een fijne dag.

Florian Visser
Directeur Zorgring.