Stichting Zorgring

Home Nieuws Voetstappen in het zand

Voetstappen in het zand…

Fijn dat het zomer is; lange dagen, lekkere temperatuur en als het even kan fijn buiten leven met vrienden en familie. We genieten van het zomerse weer en pakken een lekker terrasje. Persoonlijk voor mij hoort daar uiteraard ook nog een strandwandeling bij; op blote voeten welteverstaan en half door het water.

Als je zo half door het water heenloopt, dan worden je voetstappen al snel uitgewist door een volgende golf of het stijgende water. Als je achterom kijkt, lijkt het dan ook alsof je er niet bent geweest; alles is weggespoeld. Als je even wat verder kijkt, zie je de strandopgang waar je bent begonnen; ongemerkt heb je toch al een flink stuk gelopen.

De zomer is een fijne periode om achteruit te kijken; niet te dichtbij naar de afgelopen weken, maar terug naar bijvoorbeeld het afgelopen half jaar of zelfs het hele jaar. Vaak zie je dan de afstand waar je vandaan komt in een juist perspectief en dit stemt ongetwijfeld tot nadenken.

Maar ook vooruit kijken is belangrijk als je over strand loopt, voordat je het weet zit je opgesloten op een zandbank door het stijgende water. Goed vooruit kijken is dus belangrijk. Ook hier is het bruggetje naar de zomer uiteraard snel gelegd; een moment van vooruitkijken en koers bepalen. Tijdens een moment van bezinning kun je nadenken over de strategische lijnen; liggen we op schema en bewegen we de goede kant op.

Zo ziet u maar; zelfs in een vakantie is er genoeg stof tot nadenken en bezinning, bijvoorbeeld tijdens een simpele strandwandeling.

Ik wens u een fijne dag

Florian Visser

Directeur Zorgring