Stichting Zorgring

Home Nieuws Weet je dat de lente komt?

Weet je dat de lente komt?

Het wordt langer licht, de zon is vaker te zien en de eerste knoppen komen aan de bomen. Een mooi jaargetijde waarin we het nieuwe leven in volle glorie mogen aanschouwen! Dit maakt het bruggetje naar de regionale gegevensuitwisseling dan ook gemakkelijk: nieuwe projecten, programma’s en initiatieven in de regio zien het levenslicht. Dit allemaal om het werk van de zorgprofessional te vergemakkelijken.

Hoewel verschillende projecten, programma’s en initiatieven het waard zijn om hier te melden, wil ik toch eens praktisch maken waar we met elkaar de schouders onder zetten: de komende periode gaan we ons onder andere bezig houden met het uitfaseren van de fax in de zorg. Dit moet leiden tot meer digitale en gestructureerde informatie uitwisselen. Leuke feitjes hierover: wist u dat er nog meer dan 10 miljoen faxen op jaarbasis in de gezondheidszorg in NL worden gestuurd? Nog 1: wist u dat de gezondheidszorg de laatste sector in NL is waar de fax nog op grote schaal wordt gebruikt? Op zich al redenen genoeg om, ook in onze regio, afscheid te nemen van de fax!

Het nieuwe leven van de regionale projecten en programma’s willen we ook delen met alle CxIO’s in de regio. Hiervoor staat op maandag 11 april aanstaande een regionale bijeenkomst gepland. Tijdens deze bijeenkomst gaan wij graag het gesprek met ICT verantwoordelijken over de regionale ambities. We nodigen u van harte uit hiervoor via deze weg. Dan als laatste over ‘nieuw leven’ gesproken: reserveer woensdag 29 juni van 07.30 tot 09.00 uur alvast in uw agenda. We gaan op dat moment een nieuwe traditie geboren laten worden: het Zorgring Kennis ontbijt!

Als dit alles bij elkaar geen mooie lente voorspelt, dan weet ik het ook niet meer.

Ik wens u nog een fijne dag

Florian Visser

Directeur