Wat is het verschil tussen sinterklaas en oud en nieuw?

Het mooie 5 december ligt weer achter ons; cadeautjes, pepernoten en veel file van ‘Sinterklaasvierders’. Bent u dit jaar lief geweest? Of was u liever in de zak meegegaan naar Spanje? Dat lijkt mij nog niet eens zo’n grote straf moet ik eerlijkheidshalve bekennen.

Als 5 december weer is geweest, dan is het echt nog maar een paar weken tot kerst en oud & nieuw. Dit betekent over het algemeen een enorme drukte om de resultaten nog bij te sturen, doelstellingen te halen en de cijfers op orde te krijgen. Dit zult u ongetwijfeld herkennen.

Ook bij Zorgring is het een moment van drukte; doelstellingen halen en de interne organisatie op orde krijgen om ook in het nieuwe jaar weer met een schone lei te beginnen. Maar het is ook een periode van vooruitkijken; de doelstellingen voor volgend jaar zijn vastgesteld en projecten zijn bepaald. We hebben een mooie lijst opgesteld; kijkt u met ons mee in de nieuwsbrief?

Daarnaast hebben we in het nieuwe jaar ook nog maar enkele maanden tot aan het uitfaseren van de fax bij de grote instellingen. Het klinkt ouderwets zo’n fax, maar het blijkt nog een flink karwei te zijn om deze bijna 200 jaar oude technologie ook uit het werkproces van vandaag te krijgen. Ook hier hebben we al flinke meters gemaakt.

En wat ligt er nog meer in het verschiet? De kennisontbijten zijn weer gepland voor volgend jaar. Na een evaluatie hebben we besloten om hier zeker mee door te gaan; veel animo omtrent de onderwerpen en het netwerken slaat aan. Wilt u bepaalde onderwerpen geagendeerd zien? Laat het ons dan weten.

Maar nu terug naar het verschil tussen sinterklaas en oud en nieuw? Ik betrap mijzelf erop dat deze laatste, oud en nieuw dus, een natuurlijke en harde deadline is. Hoewel sinterklaas toch echt ieder jaar 26 dagen voor oud en nieuw plaatsvindt, associëren we dit toch vooral met gezelligheid, pepernoten en files. Is het erg dat dit verschil er is? Ik weet het niet, het meelopen in de jaarlijkse ratrace heeft toch ook wel weer wat nostalgisch.

Ik wens u een mooie decembermaand en tot volgend jaar!

Florian Visser

Directeur Zorgring

Waar ben je naar opzoek?

Waar ben je naar opzoek?