Stichting Zorgring

Home Nieuws

Nieuwsberichten

Nancy Rademaker: een wereld van ervaring in technologie

Dinsdag 14 juni organiseren wij in het AFAS stadion een regiobijeenkomst voor bestuurders van zorginstellingen. Nancy Rademaker komt spreken en dit wilt u echt niet missen! Wie is Nancy? Lees meer 

Regiobijeenkomst “Samenwerken in de regio”

Dinsdag 14 juni organiseren wij in het AFAS stadion een regiobijeenkomst voor bestuurders van zorginstellingen

NIEUW: het Zorgring kennis ontbijt

Woensdag 29 juni is de eerste editie van het Zorgring Kennis ontbijt. Twee vliegen in een klap dus: de rest van de dag nog voor je en al vroeg uitgerust met kennis!

Certificering Goedbeheerd Zorgnetwerk hernieuwd

Op 7 maart 2022 hebben we, na een door VZVZ uitgevoerde audit, de gebruikelijke tweejarige verlenging van de GZN acceptatie verkregen.

E-Health monitor

De zorg kent grote uitdagingen. Digitale toepassingen bieden mogelijkheden om verlichting te geven in de huidige uitdagingen, Daarvoor is inzicht nodig in de ontwikkelingen in het gebruik van digitale zorg. Dit is uitgewerkt in de E-healthmonitor.

Zorgring gaat RSO verder vormgeven

Binnen Zorgring is sinds een paar weken architect Bas Bach, gestart met de uitdagende opdracht om architectuur op te stellen waarin samenwerking, en daarmee meer regie op het ICT vlak, voor alle zorgorganisaties in de regio, als doel is gesteld.

Inventariseren van projecten binnen regio

Naast het verlenen van ICT diensten houdt Zorgring zich ook bezig met het inventariseren van projecten. In januari is gestart met het inventariseren van projecten in de regio en bij al onze klanten. Hen is gevraagd om ideeën en projecten aan te leveren.

Uitdagingen niet alleen voor morgen

Personeelstekort, vergrijzing, veranderende kwaliteitsnormen, het zijn de ‘bekende’ gegevens voor u als zorginstelling waar u het mee moet doen. Het zijn de uitdagingen niet alleen voor morgen, maar ook al voor vandaag.

Lancering nieuwe huisstijl

Vanaf vandaag gaan wij met een nieuw logo en huisstijl aan de slag. De komende tijd zullen wij dit stap voor stap gaan invoeren in al onze communicatie uitingen. Via deze weg willen wij u hier alvast over informeren.

Toekomstbestendig partnerschap

Stichting Zorgring NHN gaat zijn volledige gestructureerde berichtenverkeer door Zorgspecialist E-Zorg, onderdeel van KPN Health, laten verzorgen. Via het E-Zorg platform Medische Berichtenservice zullen jaarlijks naar schatting…

Twiin Afsprakenstelsel 1.0 beta live!

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het updaten van het Twiin Afsprakenstelsel 0.8, en met goed resultaat. Na weken van schrijven en afstemmen kan nu gezegd worden: het Twiin Afsprakenstelsel 1.0 bèta is beschikbaar.

Faexit: afscheid van de fax

Het project  Faexit  heeft als ambitie om de fax in de gezondheidszorg van Nederland, uit te bannen. De kern van het project is de realisatie van een gedragsverandering bij gebruikers; alternatieven zijn immers voorhanden.

Krachten bundelen

Tijdens de CxIO tafel van 15 december  is het proces voor de nadere invulling van de Programmalijnen voor Regio NHN besproken. De eerste concrete stap is nu het ophalen van relevante regionale projecten zodat er een beeld voor regio NHN ontstaat.