Stichting Zorgring

Home Nieuws

Nieuwsberichten

Webinar informatieuitwisseling

In het kader van het 10-jarig bestaan van VZVZ praat speciale gastspreker jurist Mr. Jolanda van Boven u dinsdag 13 september van 12.15 tot 13.00 uur bij een online webinar bij over gegevensuitwisseling in de zorg.

Meld je nu aan voor het kennisontbijt        5 oktober aanstaande!

Tijdens dit ontbijt wisselen wij van gedachten over verschillende thema’s in de ICT en de Zorg. Het ontbijt wordt gehouden bij Herberg Jan, Kennemerstraatweg 97, 1851 BB Heiloo.

Webinar Faexit- de fax de zorg uit

Dinsdag 27 september aanstaande om 12 uur organiseren wij ons allereerste webinar (via Teams). Tijdens dit webinar leggen we uit waarom de fax nu echt de zorg uit moet, wat de alternatieven zijn en geven we voorbeelden uit de zorg.

Verslag Regiobijeenkomst “Samenwerken in de regio”

Dinsdag 14 juni jongstleden hebben wij onze tweede live bijeenkomst dit jaar mogen organiseren. De middag was een groot succes: 34 deelnemers uit ruim 24 verschillende organisaties uit onze regio. Een mooie vertegenwoordiging.

Het Zorgring kennis ontbijt: een verslag

Het was al vroeg gezellig druk bij ons Kennisontbijt. Deze eerste editie werd gehouden bij Herberg Jan in Heiloo. 35 enthousiaste deelnemers zijn vroeg uit de veren gesprongen om een ontbijtje te scoren en de 3 presentaties over actuele thema’s bij te wonen.

Faexit project

Zorgring omarmt, in de regio Noord Holland Noord, als een van de eerste regio’s in Nederland, dit project en voert dit uit met de regionale zorgorganisaties.

Project elektronische toedieningsmedicatie

Het afgelopen jaar heeft een samenwerkingsverband gezamenlijk een standaard eTRS (Elektronisch Toedien Registratie Systeem) gekozen en geïmplementeerd.

Zorgring gaat RSO verder vormgeven

Binnen Zorgring is sinds een paar weken architect Bas Bach, gestart met de uitdagende opdracht om architectuur op te stellen waarin samenwerking, en daarmee meer regie op het ICT vlak, voor alle zorgorganisaties in de regio, als doel is gesteld.

Inventariseren van projecten binnen regio

Naast het verlenen van ICT diensten houdt Zorgring zich ook bezig met het inventariseren van projecten. In januari is gestart met het inventariseren van projecten in de regio en bij al onze klanten. Hen is gevraagd om ideeën en projecten aan te leveren.

Uitdagingen niet alleen voor morgen

Personeelstekort, vergrijzing, veranderende kwaliteitsnormen, het zijn de ‘bekende’ gegevens voor u als zorginstelling waar u het mee moet doen. Het zijn de uitdagingen niet alleen voor morgen, maar ook al voor vandaag.

Lancering nieuwe huisstijl

Vanaf vandaag gaan wij met een nieuw logo en huisstijl aan de slag. De komende tijd zullen wij dit stap voor stap gaan invoeren in al onze communicatie uitingen. Via deze weg willen wij u hier alvast over informeren.

Toekomstbestendig partnerschap

Stichting Zorgring NHN gaat zijn volledige gestructureerde berichtenverkeer door Zorgspecialist E-Zorg, onderdeel van KPN Health, laten verzorgen. Via het E-Zorg platform Medische Berichtenservice zullen jaarlijks naar schatting…

Twiin Afsprakenstelsel 1.0 beta live!

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het updaten van het Twiin Afsprakenstelsel 0.8, en met goed resultaat. Na weken van schrijven en afstemmen kan nu gezegd worden: het Twiin Afsprakenstelsel 1.0 bèta is beschikbaar.

Faexit: afscheid van de fax

Het project  Faexit  heeft als ambitie om de fax in de gezondheidszorg van Nederland, uit te bannen. De kern van het project is de realisatie van een gedragsverandering bij gebruikers; alternatieven zijn immers voorhanden.

Krachten bundelen

Tijdens de CxIO tafel van 15 december  is het proces voor de nadere invulling van de Programmalijnen voor Regio NHN besproken. De eerste concrete stap is nu het ophalen van relevante regionale projecten zodat er een beeld voor regio NHN ontstaat.