Inmiddels zijn we alweer een paar weken goed aan de slag in het nieuwe jaar. De (jaar)plannen, die we eerder hebben gemaakt inclusief bijbehorende planningen en begrotingen, starten weer vanaf nul. Vanaf dit punt gaan we weer opbouwen om al onze ambities te realiseren.

Uiteraard is het niet zo dat we helemaal starten vanaf nul; we bouwen natuurlijk voort op de resultaten vanuit het verleden. Dit geeft wellicht ook wel wat comfort; het voortbouwen op de resultaten uit het verleden. We hoeven hiermee de ‘wielen niet opnieuw uit te vinden’.

Op welke resultaten bouwen wij bij Zorgring voort? Het korte antwoord is: alle goede dingen uit 2023 gaan we herhalen, alleen dan nog beter! Om te beginnen met de samenwerking in de regio: er staan weer verschillende kennissessies en evenementen gepland. Ook de regio architectuur gaat nog meer aandacht krijgen; alleen door samen een gedeelde visie na te streven kunnen we convergeren.

Bij de projecten gaan we stappen maken om onze missie (het realiseren van databeschikbaarheid) ook daadwerkelijk te realiseren. Zo zijn we bezig met de voorbereidingen voor de implementatie van Mitz en het ZORG_AB. Ook zijn we voorbereidingen aan het treffen voor een proef om een datahub in de regio neer te gaan zetten. Kleine stapjes die we samen maken, maar wel in een duidelijke en consequente richting!

Ook binnen de diensten hebben we weer mooie plannen: zo zijn we bezig met een technische migratie van ons EDI platform en een verkenning om ook onze regionale Veilige Mail te moderniseren. Dit zijn ingrijpende operaties die op zijn tijd nodig zijn om de continuïteit van de zorg ook te garanderen. Ook zijn we bezig met het opzetten van nieuwe diensten, waaronder een security dienst. Hierover later in het jaar meer.

Kortom; we gaan vol gas geven dit jaar om al onze plannen ook te realiseren. Dit met als doelstelling om databeschikbaarheid in de regio te gaan realiseren. Dit kunnen we uiteraard niet alleen doen: Zorgring is van ons allemaal en daarom gaan we hier ook samen aan bouwen; wij hebben er zin in en gaan weer hard vooruit dit jaar!

Ik wens je een fijne dag.

Florian Visser, directeur Zorgring.

Waar ben je naar opzoek?

Waar ben je naar opzoek?