We doen het continu; het maken van keuzes. Zo maken we keuzes welke kleding we aantrekken, wat we eten, waar we boodschappen doen, thuiswerken of naar kantoor, bestemming voor de volgende vakantie, etc etc. We zijn het dus wel gewend het maken van al die grote en kleine keuzes. Keuzes maken is goed, het schept duidelijkheid en minimaliseert twijfel en onzekerheid. Wist u dat onzekerheid een van de grootste oorzaken is van psychisch onbehagen? Dit geldt zowel prive als zakelijk; keuzes maken, ook strategisch, is dus nodig.

Weet u wat er op u afkomt?
Gelukkig maken wij die keuzes in de regio wel: zo heeft het bestuur ‘ja’ gezegd tegen het Integraal Zorg Akkoord (IZA), Wet electronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz), en de nationale visie op het gezondheidsinformatiestelsel (NVS) als uitgangspunt. Deze documenten beschrijven vooral het ‘waarom’. Het ‘hoe’ ontbreekt. Gelukkig schept het afsprakenstelsel Twiin hierin wel duidelijkheid; mooi dat het bestuur ook de keuze hiervoor heeft bekrachtigd! Maar weet u ook wat er op u afkomt? Op korte termijn informeren wij al onze deelnemers over de vragen die op hen afkomen, de gemaakte keuzes en hoe het strategisch plan van Zorgring hierop onze regionale reactie is. Uiteraard gaan wij graag met u in gesprek over wat de gevolgen voor jouw zorginstelling zijn.

Gezamenlijk keuzes maken
Terug naar de keuzes: voor de zomervakantie zijn een flink aantal zorgbestuurders uit heel het land naar Lissabon gereisd, dit ter inspiratie maar zeker ook om gezamenlijk keuzes te maken in prioriteiten, een kort verslag vind je verderop in deze nieuwsbrief. Ook zijn er regionale architectuurprincipes vastgesteld; deel deze ook intern zodat we op basis van dezelfde uitgangspunten keuzes gaan maken in de regio.

Als laatste; hopelijk maak je ook de keuze als bestuurder om aanwezig te zijn op onze vergadering van deelnemers op 22 november. Hier kun je meepraten over het jaarplan 2024 van Zorgring. En echt als allerlaatste de keuze voor iedereen: ben je op ons volgende kennisontbijt van woensdag 1 november aanstaande aanwezig? Hier gaan we je meenemen in de ‘ins en outs’ van Twiin. Volgens mij is het zeker geen onverstandige keuze om hierbij te zijn gezien de beslissingen waar onze regio voor staat, nu en in de toekomst.

Ik wens je een fijne dag.

Florian Visser, directeur Zorgring.

Waar ben je naar opzoek?

Waar ben je naar opzoek?