Eerder schreef ik weleens over een vroege lente, oplopende temperaturen in februari en vroege bloeiers in de tuin. Dit lijkt allemaal alweer lang geleden want nu wil het maar geen zomer worden. Op het moment van schrijven is het 12 graden buiten, ik had mij half juni toch wel iets beter voorgesteld.

Des te meer reden om maar lekker binnen te werken aan die sprint naar de zomervakantie toe. Want daar zitten we alweer bijna. Bijna een half jaar voorbij, wat gaan we in de sprint nog wegwerken? Allereerst hebben we nog een kennisontbijt gehad, deze keer in het thema van zorgtechnologie. Altijd weer goed en fijn om zo met een groep gelijkgestemden de uitdagingen (maar ook successen) van de digitale zorg te bespreken.

Daarnaast zijn we erg blij om te melden dat wij als regio geselecteerd zijn om mee te werken aan de ‘gecontroleerde livegang Mitz’. In tegenstelling tot eerdere berichten, waarbij werd aangegeven dat Mitz breed geïmplementeerd zou worden in Nederland, is gekozen voor een tussenfase: de ‘gecontroleerde livegang’. Wij mogen, samen met nog een andere regio in NL, de eerste grootschalige livegang van Mitz gaan realiseren. Waarom ze voor onze regio kozen? Omdat wij alles en iedereen zo fijn opgelijnd hebben; goed om te horen en een mooi compliment aan de regio denk ik!

Daarnaast heeft VWS een zelfscan uitgebracht rondom de BgZ. Met behulp van deze zelfscan kan gekeken worden in welke mate je als zorginstelling klaar bent om aan de eerste verplichting van de Wegiz te gaan voldoen: de digitale uitwisseling van de BgZ. Wist je trouwens dat binnen het programma Twiin er een project loopt om de afspraken tussen leveranciers zo strak te trekken dat het werkelijk alleen nog maar implementeren is voor een zorginstelling? Uiteraard volgen wij deze ontwikkeling op de voet.

Als laatste hebben we uiteraard weer een uitgewerkt principe van de regio architectuur. Gezien de vele positieve reacties die we hierop terugkrijgen, is dit van grote toegevoegde waarde. Mooi om te zien hoe we als zorginstellingen met elkaar deze regio architectuur ook echt vorm kunnen geven!

Even terug naar het begin; ondanks het ontbreken van de zomerse temperaturen buiten, zul je uiteraard wel begrijpen dat wij zomerse gevoelens krijgen bij al deze berichten.

Ik wens je een fijne dag.

Florian Visser, directeur Zorgring.

Waar ben je naar opzoek?

Waar ben je naar opzoek?