Regionale samenwerking

LSP

Het Landelijke Schakelpunt

Diensten & Support

LSP

Het Landelijk Schakelpunt

Het LSP regelt het verkeer van berichten tussen zorgaanbieders en zorgverleners. Het grootste deel van de openbare en poliklinische apotheken, huisartsenpraktijken en huisartsenposten is hierop aangesloten. En daar komen nog steeds meer zorgaanbieders bij, zoals GGZ-instellingen, verpleeghuizen, thuiszorginstellingen en zorggroepen (voor ketenzorg).

Als het nodig is voor een behandeling én als de patiënt toestemming heeft gegeven, kunnen zorgaanbieders via het LSP medische gegevens bekijken. Het gaat dan om een samenvatting van de belangrijkste gegevens uit het patiëntendossier bij de huisarts en een overzicht van de actuele medicijnen die deze patiënt gebruikt. Bij het LSP worden geen medische gegevens opgeslagen. De medische gegevens blijven in het dossier bij de huisarts of bij de apotheek. Verder houdt het LSP medische logging gegevens bij zoals waar zijn patiëntengegevens beschikbaar? Welke gegevens zijn opgevraagd? Wie heeft deze gegevens opgevraagd?

Zorgverleners mogen alleen gegevens delen als daarvoor toestemming is gegeven. Een patiënt kan deze toestemming zelf regelen via de website volg je zorg of door een ingevuld en ondertekend toestemmingsformulier in te leveren bij jouw huisarts en apotheek. Via deze website kan men ook zien aan wie toestemming is gegeven om medische gegevens te delen, hoe vaak en welke gegevens ze bekeken hebben.

Meer informatie?

Neem contact met ons op.

Tel.: 072 541 30 70
info@zorgring.nl

Waar ben je naar opzoek?

Waar ben je naar opzoek?