De zon schijnt, buiten eten en lekker de bbq aan. Wat is het prachtig weer; heerlijk zo’n zomer. De zomer nodigt uit om naar buiten te gaan, je hoofd leeg te maken en na te denken over de zaken waar je achter je bureau vaak zo slecht aan toe komt.

We nemen deze zomer wel een paar mooie resultaten mee: Zo hebben we half juni het eerste deel gehad van onze volledige her-certificering van de ISO27001 norm, deze keer (voor het eerst) gebaseerd op de normen van 2022, de nieuwste versie dus. Vandaag hebben we het laatste deel afgerond, en met succes! Een mooi resultaat zou ik zeggen.

Ook de regio architectuur wordt steeds verder uitgewerkt. Inmiddels is het zorgpad eOverdracht (van de ziekenhuizen naar vervolgzorg) concreet uitgewerkt en opgenomen in de regio architectuur. De uitwerkingen zijn gebaseerd op de uitkomsten van het programma InZicht I wat heeft plaatsgevonden in de regio; een mooi resultaat van projectmatig werken en opkomen met nieuwe oplossingen en processen, en deze vervolgens borgen naar de toekomst toe. Deze manier van werken moeten we vasthouden!

Ondertussen gaan we ook deze zomer niet stil staan, we hebben flink wat werk te verrichten. Zo zijn we met de stuurgroep eTRS (elektronische toedieningsregistratie) aan het kijken hoe we de dienstverlening naar een hoger plan kunnen tillen; een mooi project met directe impact op de werkvloer!

Ook het uitwerken van het strategisch plan moet deze zomer gebeuren. Dit gebaseerd op de uitgangspunten zoals besproken tijdens de Vergadering van Deelnemers en bevestigd tijdens de laatste bestuursvergadering. Aankomende september moet er een eerste versie liggen. Spannende inhoud? Valt mee; we gebruiken de Nationale Visie op Databeschikbaarheid (NVS), de Wet Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg (Wegiz) en het Integraal Zorg Akkoord (IZA) als basis hiervoor. De resterende keuzes en tijdlijnen willen we voor de regio concreet gaan invullen. Mocht je nog wat tijd over hebben deze zomer op een mooie avond na de bbq, lees deze stukken dan eens door. Mooi om te zien dat de landelijke regie steeds concreter wordt.

Kortom; hoewel het zomer is maken we dus nog wel meters. Dit uiteraard wel met de vakanties van iedereen tussendoor, maar die zijn dan ook zeer wel verdiend.

En nu? Ga jij de genoemde stukken nog eens doorlezen na een bbq? Mocht je er niet aan toekomen dan kom ik ze ook met alle plezier een keer met je bespreken, na de zomer; dat dan weer wel.

Ik wens je een fantastische zomer en tot in september.

Florian Visser, directeur Zorgring.

De zomer is er

Waar ben je naar opzoek?

Waar ben je naar opzoek?