Een nieuwe start!

Zo, dat hebben we ook weer gehad: de Kerstdagen en de jaarwisseling zijn toch voor veel mensen een belangrijk moment in het jaar. Het markeert het punt van achteruitkijken en vooruitblikken, plannen maken en rapporteren over het voorgaande jaar. Hoewel het strikt genomen een ‘normale’ wisseling van een dag is, is het toch ook een markant moment.

Maar dan het punt van een nieuwe start; het afronden van iets en starten met iets nieuws lijkt wellicht op een ‘nieuwe start’, maar in mijn beleving is het vooral het doorgaan op bestaande structuren en inhoudelijke lijnen. Dit uiteraard wel met de nodige reflectie en verbetering.

Over het doorgaan op bestaande structuren en inhoudelijke lijnen (dus geen nieuwe start zo u wilt) hebben we ook bij Zorgring goed begrepen: zo gaan we door met de succesvolle kennisontbijten die blijkbaar echt een behoefte vervullen: inhoudelijk kennis delen en netwerken met elkaar.

Ook veel projecten lopen door in dit jaar. Een aantal spannende momenten komen er ook aan: zo gaan we met zijn allen van de fax af in de regio: op 1 april aanstaande stoppen alle grote instellingen met het versturen en verzenden van faxberichten. Een mooi resultaat van een gezamenlijke aanpak met elkaar. Zo mooi zelfs dat een huisarts in de regio zich heeft laten verleiden om een fax van het dak van zijn praktijk te gooien. Een filmpje hiervan komt binnenkort beschikbaar.

Ook andere projecten in de regio gaan over naar beheer. Zo wordt het project InZicht 2 (de digitale overdracht tussen ziekenhuizen en vervolgzorg conform standaarden) overgedragen aan Zorgring. Dit ook met als doelstelling om deze digitale overdracht bij alle betrokken instellingen in de regio te borgen. Deze ontwikkeling bouwt mooi voort op het regionaal implementeren van eTRS in de regio; ook hiermee zijn we koploper in Nederland en maken we echt impact in de zorg!

Uiteraard starten wij ook opnieuw: een nieuw jaar, een nieuwe ronde van verantwoording. Maar we zijn blij dat we op de goede resultaten van het afgelopen jaar mogen voortbouwen en nog meer overwinningen gaan behalen met elkaar.

Ik wens u een fijne werkdag.

Florian Visser

Directeur Zorgring.

Waar ben je naar opzoek?

Waar ben je naar opzoek?