…gaan we eruit! Voor de autoliefhebbers (en andere liefhebbers van vrij nutteloze tv-programma’s) onder ons is dit een bekende term. Op deze wijze sloot Jeremy Clarkson zijn show ‘Topgear’ altijd af. Het was de markering van een tijdelijke stop, in ieder geval voor een week, maar niet voordat er nog een ‘klein bommetje’ was gedropt. 

En zo voelen wij ons nu ook: we gaan er uit; niet letterlijk maar zo voelt het wel zo voor de zomervakantie. In opeenvolgingen van afwezigheid voelt het alsof het tempo uit ontwikkelingen gaat, feitelijk zal dit ook wel zo zijn bedenk ik mij af en toe. Zoals ik al eerder schreef is het niet erg om even te vertragen, als dit maar een opmaat is naar een hogere versnelling. 

Maar gaan wij er ook met een knaller uit? Nou, ook dat voelt zo voor ons! Een mooi bewijs daarvan is toch wel de Vergadering van Deelnemers. Naast de bestuurders waren ditmaal ook de CIO’s en architecten uitgenodigd. Naast het ophalen van de nodige kennis, zijn we vooral het gesprek aangegaan met elkaar. Wat blijkt het commitment om samen databeschikbaarheid te organiseren toch hoog! Om dat gezamenlijk te constateren, dus ook uit te spreken naar elkaar, is erg belangrijk. De indrukken van deze Vergadering inclusief onderliggende documentatie is opgenomen in deze nieuwsbrief. 

Vervolgens is ook het basis uitwisselingsmodel van onze regioarchitectuur vastgesteld door het bestuur; wederom een knaller zou ik zeggen! Het Basis Uitwisselingsmodel van de Regioarchitectuur Noord Holland is een op Twiin- Knooppunten (GtK) en CumuluZ architectuur gebaseerd generiek patroon voor het beschikbaar stellen van zorginformatie tussen zorgverleners, instellingen en gezondheidszorgsystemen zoals in het IZA Uitvoeringsakkoord bedoeld. Het dient als blauwdruk bij het ontwerpen van transmurale zorgtoepassingen in onze regio. Een introductie op dit model kan je uiteraard ook verderop lezen. 

En in de realisatie? Want papier is toch geduldig hoor ik je zeggen. Nou; ook dat is bijna teveel om op te noemen: we gaan aan de slag om de behoefte voor een regionale CISO dienst te peilen, een roadmap voor onze regiohub wordt opgesteld, voor de dienst Veilige Mail zijn keuzes gemaakt en gaan we nu verder voorbereiden voor implementatie, een regionale ICT inventarisatie bij VVT instellingen gaat van start. Ik zou bijna denken dat vertragen even niet kan gezien onze agenda. 

Al met al kunnen we volgens mij wel degelijk zeggen dat we er met een knaller uit gaan. Mocht je vragen hebben over de trajecten, weet ons dan te vinden, projecten@zorgring.nl . We gaan graag het gesprek met je aan over het gezamenlijk realiseren van databeschikbaarheid. 

Voor nu; wij slaan een nieuwsbrief in augustus over en zijn in september weer bij je terug. 

Ik wens je een fijne dag en een mooie zomer, 

Florian Visser, directeur Zorgring. 

Waar ben je naar opzoek?

Waar ben je naar opzoek?