Regionale samenwerking

Multi Factor Authenticatie

Voor wie?
Alle zorgverleners die VPN (Forticlient) gebruiken. 

Waarom? 
Op deze manier ben je beter beveiligd tegen misbruik/diefstal van persoonsgegevens.  In het nieuws zie je regelmatig berichten waarin persoonlijke gegevens zijn gestolen, dit kan helaas ook bij jou in de praktijk gebeuren. De NEN7510 verplicht je daarom om persoonsgegevens goed te beveiligen. Door het toevoegen van een 2e factor maak je het een stuk lastiger om door te dringen in jouw account. Dit betekent dat een gebruikersnaam en wachtwoord niet meer voldoende is. 

Vanaf nu heb je een 2e factor, een notificatie op een telefoon nodig om in te loggen op je account. Een bijkomend voordeel is dat je met een 2e factor zelf je wachtwoord kan resetten wanneer je deze vergeten bent. Samenvattend betekent dit dat je je telefoon gebruikt om in te loggen en zeker te stellen dat de juiste persoon toegang krijgt. Verwerk je geen persoonlijke gegevens van patiënten? Dan nog raden wij aan het te gaan gebruiken. In alle gevallen is het prettig om te weten dat iemand niet zomaar toegang krijgt tot jouw account. 

Zorgring helpt je graag om je account beter te beveiligen.  Om dit in gang te zetten vragen we jou om dit formulier zo snel mogelijk in te vullen. Aan de hand hiervan nemen we contact op en leggen we je uit hoe je 2-factor authenticatie kunt installeren. 

Vragen of meer informatie?
Neem contact met ons op via servicedesk@zorgring.nl of via tel. 072 54 130 70 

Waar ben je naar opzoek?

Waar ben je naar opzoek?