De eerste knoppen komen al uit en de vroege voorjaarsbloeiers geven de tuin alweer een vrolijk gezicht. Dit is al wel erg vroeg zit ik mij te bedenken; het is nog begin februari en eigenlijk nog echt winter. Maar na een koude periode in januari lijkt de natuur nu te denken dat het voorjaar al is begonnen. Dat kan toch nog vervelend uitpakken als het op korte termijn een keer flink kouder wordt; alle knoppen dood en juist extra weinig bloemen de periode erna!

Dit heeft toch enige gelijkenis met het werk dat wij doen zat ik te mijmeren: hard van start gaan en gelijk gaan sprinten. Dat kan ook flink verkeerd uitpakken als we niet uitkijken. Een goede bestendige, duidelijke en voorspelbare lijn in de activiteiten is daarom van groot belang om duurzaam resultaten neer te zetten.

Dit sprinten gebeurt zeker niet in de generieke voorzieningen die nodig zijn om databeschikbaarheid te realiseren. Dit gaat eerder te langzaam. Toch is hier ook goed nieuws aan het front: het ministerie van VWS heeft zich recent expliciet uitgesproken voor Mitz als toestemmingsvoorziening! Dat is een mooie mijlpaal. Het bevestigt ook de robuustheid van de strategie en architectuur van onze regio: landelijk voor regionaal voor lokaal.

Op dit moment wordt er intern hard gewerkt aan een uitrolplan voor Mitz in de regio. Het lijkt erop dat we vanaf Q3 vooral de huisartsen en apotheken kunnen overzetten naar Mitz. Wanneer de ziekenhuizen kunnen volgen is nog onbekend. Ook voor de VVT zijn we een pilot plan aan het bedenken. Het zijn nog de fundamenten van databeschikbaarheid (voor het gevoel zelfs ‘onder de grond’) maar de beweging is ingezet!

En verder? Gewoon doortimmeren zou ik zeggen: zorgen dat we Twiin deelnemers gaan aansluiten, architectuur uitwerken (en vooral gebruiken met elkaar!) en gestaag de stenen van de generieke data infrastructuur, die we beogen, neerleggen. Ondertussen is het ook nog zaak om op alle landelijke tafels te blijven schaken zodat de concrete uitwerking van NH in de architectuur ook navolging krijgt in andere regio’s en bij landelijke tafels!

Zoals je hoort; wij vervelen ons niet en ik geniet daarom maar extra van dat bloemetje wat ik zie bloeien als ik vanuit mijn raam naar buiten kijk.

Ik wens je een fijne dag.

Florian Visser, directeur Zorgring

Waar ben je naar opzoek?

Waar ben je naar opzoek?