Stichting RSO Zorgring Noord Holland is, na het ondertekenen van de verklaring, de tweede officiele GtK-beheerder binnen het programma Twiin! Als GtK-beheerder voert Zorgring namens de aangesloten zorgaanbieders het beheer over (toekomstige) GtK-applicaties. Eerder is Zorgring al aangesloten als GtK-dienstverlener. In die rol ondersteunt de organisatie zorgaanbieders onder meer bij het voldoen aan het Twiin Afsprakenstelsel.

Logische stap 
Voor Zorgring een logische stap. We dragen het Twiin Afsprakenstelsel een warm hart toe, onze regioarchitectuur is hier ook onder andere op gestoeld dus het is logisch om ons op deze manieren te committeren aan het Twiin Afsprakenstelsel. Het wordt een samenspel tussen de (toekomstige) GtK-beheerders om de verschillende netwerken goed en veilig – op basis van de Twiin-afspraken dus – aan elkaar te verbinden. De komende jaren werken we samen met de betrokken zorgverleners én met andere RSO’s, naar, niet alleen regionale maar ook landelijke, databeschikbaarheid.”

Bijdragen aan veilig digitaal uitwisselen
Twiin is blij met Zorgring als tweede GtK-beheerder”, reageert programmamanager Saskia van Es enthousiast op deze ondertekening. “Hiermee is namelijk opnieuw een stap gezet op weg naar vertrouwde en veilige landelijke gegevensuitwisseling via knooppunten. We hebben GtK-beheerders nodig om (toekomstige) GtK-applicaties te beheren. ” 

Wil jij je ook aanmelden voor een GtK-rol? Stuur dan een mail naar info@twiin.nl en geef aan in welke rol jij geïnteresseerd bent. Of kijk hier voor meer informatie over de rollen. 

Waar ben je naar opzoek?

Waar ben je naar opzoek?