Zorg ID en Zorg ID Smart

Programma's & projecten

Zorg-ID en Zorg-ID Smart

Zorgaanbieders die gebruikmaken van UZI-passen kunnen zich snel en veilig identificeren en authentiseren via ZORG-ID. ZORG-ID is vertrouwd platform voor de zorg die identificatie en authenticatie vaststelt. ZORG-ID wordt aangeboden via een integratie in het systeem van de softwareleverancier. Hierdoor merkt de gebruiker weinig van de werking van ZORG-ID: zodra de gebruiker de UZI-pas in de paslezer doet en een PIN-code invoert, voert ZORG-ID op de achtergrond controles uit om veilig gegevens uit te kunnen wisselen. Zorgring is momenteel bezig met het verkennen van in hoeverre in de regio gebruik wordt gemaakt van ZORG-ID.

ZORG-ID Smart
Naast de functionaliteit van ZORG-ID met de UZI-pas en paslezer, is er nu ook de mogelijkheid van het gebruik van ZORG-ID op de smartphone: ZORG-ID Smart. Dit werkt veilig, snel en met minder UZI-passen tijdens het zorgproces. Medewerkers hebben geen UZI-pas meer nodig om medische gegevensuitwisseling uit te wisselen. Dit scheelt kostbare tijd en biedt flexibiliteit.

Binnen ZORG-ID Smart kan ook gebruik gemaakt worden van de WID-scan. Door het scannen van een identiteitsbewijs kunnen patiëntgegevens makkelijker overgenomen worden. Overtypen is daarom niet meer nodig, dit voorkomt fouten. Zorgring is aan het verkennen wat zij de regio kan bieden op het gebied van de implementatie van ZORG-ID Smart. Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact op met Rianne Vreeburg, projectleider, via projecten@zorgring.nl 

Waar ben je naar opzoek?

Waar ben je naar opzoek?